Historie Hogeslag Olst

Hogeslag slachterij werd in 1921 opgericht door J.G. Hogeslag. De kleine slachterij was gevestigd in Den Nul, een klein dorpje tussen Wijhe en Olst aan de IJssel. De generaties volgden elkaar op en de slachterij aan de Holstweg werd in gebruik genomen. De hoofdactiviteit bestond uit het slachten van koeien en kalveren. 

De inkoop van het vee deed men in eigen beheer. Op bijna alle grote veemarkten in de week was er wel een "Hogeslag" te vinden. 

De afzet van de geslachte karkassen was zowel in Nederland als ook daarbuiten.

In 1991 trad de vierde generatie "Hogeslag" aan.

Op 16 september 1993 werd de laatste koe geslacht, wat betekende dat na ruim 70 jaar de laatste veeauto zijn koeien gelost had.

 

 

 

De slachterij werd opgebouwd tot uitsnijderij en geheel geschikt gemaakt om karkassen te verwerken. Omdat men met het slachten gestopt was, werden de karkassen zelf bij de diverse leveranciers ingekocht. Een strenge selectie hiervan is de garantie van een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.

Door de grote vraag en uitbreiding van de activiteiten, werd het bedrijfspand aan de Holstweg te klein. In het najaar van 2001 werd de voormalige varkensslachterij van Dumeco in Olst overgenomen. Een grote verbouwing werd uitgevoerd en in juni 2002 verhuisde het bedrijf van Den Nul naar Olst.

Het uiterst moderne vleesverwerkingsbedrijf is gelegen aan de Industrieweg in Olst.

Klik op de foto voor een vergroting 
Certificering

Hogeslag-Olst B.V. is per November 2010 BRC en IFS gecertificeerd. 

Contact
Hogeslag-Olst b.v.
Groothandel in vlees

Industrieweg 16
8121 BZ Olst (NL)
T. +31 (0)570-563971
E. info@hogeslagolst.nl